Divendres comença el termini per sol·licitar els ajuts al comerç, la restauració i els serveis de Lleida i el Baix Segre

Ajuts al comerç, la restauració i els serveis de Lleida i el Baix Segre

Es repartiran prop de 4 M € per compensar les pèrdues del confinament de juliol

A partir de demà divendres, 30 d'octubre, es podran sol·licitar els ajuts en l’àmbit del comerç i dels serveis per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la COVID-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp i Torres de Segre, afectats pel confinament més sever del mes de juliol. Avui s'ha publicat al BOP la convocatòria del Consell Comarcal del Segrià per a la concessió de les subvencions, que ascendeixen a 3’9 milions d’euros.

Els ajuts es podran demanar fins el 12 de novembre inclòs als corresponents ajuntaments. A l’Ajuntament de Lleida, les sol·licituds s’hauran de fer electrònicament a l’enllaç https://www.paeria.cat/ajutscovid  Les sol·licituds als Ajuntaments d'Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre es podran fer telemàticament mitjançant una "instància genèrica" o presencialment amb cita prèvia. El formulari de sol·licitud estarà disponible a partir d’aquest divendres aquí.

Poden ser beneficiàries dels ajuts les persones jurídiques i autònoms titulars d’un establiment físic de comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants), activitats recreatives musicals, establiments d’allotjament turístic o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants, que hagin vist suspesa o reduïda la seva activitat durant el mes de juliol de 2020, com a mínim, amb una facturació d’un 50 % respecte al mes de juliol de l’any anterior com a conseqüència de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol.

S’entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions de calçat, roba i electrodomèstics, tintoreria i bugaderia, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, activitats de tatuatges i pírcings, serveis de menjar preparat i càtering, centres o clíniques veterinàries, gimnasos i restauració, incloent cafeteries, bars, restaurants, restaurants bar i salons de banquets. També s’inclouen bars musicals, Restaurants musicals, Discoteques, Sales de Ball, Sales de festes amb espectacle, Sales de concerts, Discoteques de joventut, Karaokes, Sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, Cafès teatre i cafès concert, hotels, pensions, càmpings i cases rurals.

L’activitat comercial de venta no sedentària d’articles no alimentaris comprèn els següents: productes de drogueria, perfumeria i cosmètica; articles per a la higiene i neteja personal, joieria, rellotgeria, accessoris per a noves tecnologies i bijuteria. Equipament de la llar: productes tèxtils, confeccions per a la llar; catifes, electrodomèstics; parament de la llar, ferreteria, adornaments, regals; altres articles per a l’equipament de la llar no classificats en altres llocs; llavors, flors, plantes Equipament de la persona: tota mena de peces de vestir; llenceria; merceria; peces especials; calçat, articles de pell i d’imitació; bosses de mà, i bosses de viatge i accessoris.

Cal recordar que el Consell Comarcal del Segrià va consensuar les bases dels ajuts amb l'Ajuntament de Lleida i els 6 municipis del Baix Segre afectats, i les entitats i patronals Cambra de Comerç, PIMEC, FECOM i la Federació d'Hostaleria.