DOBLE ACTUACIÓ PER INAUGURAR LA SEGONA EDICIÓ D’‘ESCENARIS SINGULARS’, EL CICLE CULTURAL DEL CONSELL QUE COMBINA PATRIMONI, GASTRONOMIA I ARTS ESCÈNIQUES DEL TERRITORI

L’església de Sant Pere d’Alfés va ser dissabte l’escenari de l’actuació de Lauzeta amb la que es va donar la benvinguda al certamen, i que va comptar amb un tast d’oli, olives, figues i ametlles

El segon concert, protagonitzat per Fresc i Cru, va tenir lloc diumenge a la Casa de la Vila d’Almenar, amb un tast de coc salat i dolç

Pròximament, el cicle visitarà Benavent de Segrià (Berta Puigdemasa), Puigverd de Lleida (EnCantades), Torres de Segre (Pop Piano Quartet) i Maials (Olga Zoet)

La segona edició del cicle cultural del Segrià ‘Escenaris Singulars’ ha iniciat el seu viatge aquest cap de setmana amb dos actuacions, el dissabte a Alfés i el diumenge a Almenar.  La inauguració del certamen ha tingut lloc a l’església romànica de Sant Pere d’Alfés, amb el concert de Lauzeta.

Aquesta ha estat la primera de les sis actuacions musicals que se celebraran del 13 d’agost al 4 de setembre en diferents espais patrimonials de la comarca.

El dissabte va tenir lloc la inauguració institucional a Alfés, la qual va comptar amb la participació de la cap de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla; la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; i la regidora de Cultura de l'ajuntament d'Alfés, Venir Ros.

Malla va animar a tothom a gaudir del cicle programat i a conèixer la comarca a nivell patrimonial, gastronòmic i artístic i va celebrar que aquest any s'hagi pogut fer tot el projecte com estava concebut, després que l'any passat el cicle es va estrenar sense poder oferir la cultura gastronòmica del territori per la pandèmia. El duet folk format per Núria Garcia i Joan Baró van interpretar peces del seu nou disc ‘El llibre Vermell de Lauzeta’, en un entorn arquitectònic únic.

Finalitzada l’actuació de Lauzeta, l’Ajuntament va presentar un tast de productes gastronòmics de proximitat salats i dolços, que va constar d’oli d’oliva de la Cooperativa Sant Salvador d’Alfés, olives arbequines del terme d’Alfés, una selecció d’embotits amb botifarra blanca, botifarra negra i llonganissa de porc;  porronets de vi de la terra i com a productes dolços, figues, ametlles torrades, ametlles garapinyades i melmelada de figues.

El relleu del cicle ‘Escenaris Singulars el va prendre Almenar, ahir diumenge, 14 d’agost, amb un tast de coc salat i dolç i la música de Fresc i Cru, un tàndem format per Pau Gairí i David Esterri, artista conegut com ‘Lo Pardal Roquer’, a la Casa de la Vila. També es va oferir una xerrada històrica sobre la Paeria d'Almenar, que ha recuperat recentment aquest títol, i sobre l'edifici que l'acull, que encara conserva l'antiga presó.

El cap de setmana següent, el dia 21, serà el torn de Benavent de Segrià amb l’actuació de l’arpista Berta Puigdemasa als Trullets, acompanyada d’un tast de coca de recapte. El 28 d’agost els ‘Escenaris Singulars’ es traslladaran al Dipòsit d'aigua circular construït per Francesc Macià a Puigverd de Lleida per gaudir del quartet vocal femení EnCantades i d’un tast de fruita i cervesa artesana.

Les dos darreres entregues del cicle se celebraran el primer cap de setmana de setembre: el dissabte 3, a l’ermita de Carrassumada de Torres de Segre, amb un tast de fruites i les versions i arranjaments de Pop Piano Quartet; i el diumenge 4, a la Plaça Maneta de la Vila Closa de Maials, amb un tast d’oli i fruites seques i la música d’Olga Zoet, un projecte musical emergent liderat per Olga Ramon. El projecte ‘Escenaris Singulars’ s’emmarca en el compromís del Consell Comarcal del Segrià per desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni i la diversitat cultural de la comarca, amb l’objectiu d’oferir suport a les administracions locals i als agents culturals del Segrià en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

És per aquest motiu que el cicle fusiona els espais patrimonials del Segrià, dotats de llegat arquitectònic i històric, amb arts escèniques i gastronomia local, mitjançant accions culturals que posin en valor els Béns Culturals d’Interès Local o Nacional, artistes vinculats al territori i productes alimentaris de proximitat. El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” i dels ajuntaments participants, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.