El Consell Comarcal del Segrià col·labora en la festa 'Benvinguts a Pagès'

A la comarca del Segrià hi participen 6 explotacions i 10 establiments de restauració.

A la comarca del Segrià hi participen 6 explotacions i 10 establiments de restauració.

L'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià col·labora en l'organització de 'Benvinguts a Pagès', que se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 d'octubre per tot Catalunya. En total, a la comarca del Segrià hi participen sis explotacions i una desena d'establiments de restauració. Concretament, les explotacions són: Cal Quiterià-Formatges de Ponent; Celler la Gravera; Cervesa Lo Vilot; Granja Pifarré; La Cistella de Ponent; i Molí d'oli Aresté Teixidó. I els establiments de restauració que hi participen són: Bar els Tabolls; Bar resturant La Disco; Cal Ponto al natural; Restaurant Ideal; Restarurant la Fonda ( ca L’asturià); Restaurant Malena; Restaruant Mas Gabriel; Utopik Gastrobar; i Zero 39 Gastro Bar. 

‘Benvinguts a Pagès’ ofereix visites gratuïtes per a la ciutadania a través de la pàgina web benvingutsapages.cat que funciona com a central de reserves per planificar l’experiència a pagès els dies 2 i 3 d’octubre i descobrir l’origen dels aliments que consumim cada dia. Així, aquesta iniciativa promou que s’estableixi una relació de confiança entre els pagesos i pageses i la ciutadania amb la fidelització de nous públics, que aprenen a valorar la feina que hi ha darrere cada producte i adquireixen una major consciència de la importància del sector primari a Catalunya.

Aquest any Benvinguts a Pagès s’adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través de la pàgina web. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

'Benvinguts a Pagès' és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ramaderia, a través de Prodeca, i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.