EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ REFORÇA LA SEVA ÀREA DE JOVENTUT AMB LA INCORPORACIÓ DE DOS NOVES TÈCNIQUES

La cap de l’àrea de Joventut i Cultura del Consell, Teresa Malla, amb el tècnic de Joventut, David Lesan, i les dos noves tècniques

D’aquesta manera es potencia l’atenció comarcal descentralitzada pel que fa a les polítiques de joventut

El Consell Comarcal del Segrià ha contractat dues tècniques compartides en matèria de joventut, dues professionals que s'han incorporat aquesta setmana a l'àrea de Benestar Social i Família, concretament dins del Servei Comarcal de Joventut-Jove_Segrià.

La cap de l’àrea de Joventut i Cultura del Consell, Teresa Malla, valora molt positivament el fet que, amb aquestes incorporacions, s'aconsegueix donar resposta a la demanda de l’ens per tal de reforçar i potenciar l'atenció comarcal descentralitzada pel que fa a les polítiques de joventut al món local.

Cal destacar, en aquest sentit, que el Servei Comarcal de Joventut, a través del seu Pla Comarcal de Joventut i seguint les directrius de la Direcció General de Joventut, ofereix als municipis de la comarca que tenen entre 250 i 3.500 habitants la possibilitat de disposar de la figura d'un/a tècnic/a compartit que té com a objectiu implementar les polítiques de joventut als municipis amb els quals s'estableix un conveni de col·laboració. Aquest servei es pot dur a terme gràcies al cofinançament de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Segrià i els municipis de la comarca.

Dins les funcions i atribucions d’aquestes professionals hi haurà la redacció, implementació i avaluació dels Plans Locals de Joventut i els seus projectes d'activitats seguint les orientacions de la Direcció General de Joventut; la promoció de la participació dels joves i entitats i associacions juvenils; l’accés a informació diversa sobre estudis, treball i formació, salut, cultura i oci; l’assessorament municipal en matèria de joventut; i treballar en projectes específics en els eixos d'informació juvenil i polítiques de gènere.

Els tècnics i tècniques compartits de joventut és un recurs clau en el desenvolupament de polítiques de joventut en el món local. La figura del tècnic compartit s’encarrega d’assessorar, redactar i desenvolupar projectes adaptats a les necessitats i inquietuds dels i les joves del municipi, realitzant accions encarregades de millorar la qualitat de vida del col·lectiu jove.