LA PRIMERA SESSIÓ PRESENCIAL DEL CONSELL DESPRÉS DE LA PANDÈMIA ESTRENA LA REMODELADA SALA DE PLENS I APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE LA CREMA DE RESTES VEGETALS

El ple d'octubre ha estat el primer en format presencial després de la pandèmia

A la moció es demana al Govern espanyol la modificació de la normativa, i al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que estudiï la llei, busqui excepcions i en faci una interpretació per tal de donar solució al problema, tot demanant una moratòria a la llei vinculada a un pla d’arrencades.

El Consell Comarcal del Segrià ha celebrat aquest divendres el Ple corresponent al mes d’octubre, en la que estat la primera sessió que s’ha celebrat en format presencial des que es va declarar la pandèmia. El Ple ha servit, a més, per estrenar les obres de remodelació efectuades a la sala de plens del Consell.

El president, David Masot, s’ha referit a aquests dos fets en la seva intervenció de benvinguda, expressant la seva satisfacció pel fet de poder donar un pas més en la recuperació de la normalitat i també per la inauguració de les reformes a la sala de plens, que ara és més moderna i còmoda, i que, segons ha dit el president, serà la seu de les sessions plenàries, mentre que les comissions i els portaveus es mantindran en format telemàtic, tret que no es demani el contrari.

La reconversió de la sala de plens, que s’ha fet majoritàriament amb finançament del PUOSC, inclou la implantació de sistemes de gravació d’àudio, vídeo i connexió a internet d’última tecnologia, i taules mòbils amb sistemes de connectivitat d’electricitat i càrrega d’equips digitals i tres grans pantalles. D’aquesta manera, la sala es converteix en una sala polivalent, que permetrà acollir plenaris, reunions de gran capacitat o formacions per als treballadors i treballadores.

Pel que fa a l’ordre del dia, el Ple ha aprovat per unanimitat una moció en defensa de la crema de restes vegetals als camps de conreu, una moció que s’ha volgut mantenir a l’ordre del dia tot i que sembla que des del Govern espanyol aquesta setmana ja s’ha tirat enrere en la prohibició. En els acords de la moció es demana a Madrid la modificació de la normativa per tal que la pagesia pugui continuar fent les cremes segures de les restes vegetals als mateixos camps de conreu, a la vegada que es demana al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que estudiï la llei, busqui excepcions i en faci una interpretació per tal de donar solució al sector agrari, així com que demani una moratòria a la llei vinculada a un pla d’arrencades. D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció per l’aprovació de l’estatut del municipi rural.

Durant la sessió, també s’ha donat llum verda al conveni referent al nou programa de cura puntual gratuïta anomenat ‘Temps per cures, temps per tu’ i al reglament del funcionament intern d’aquest servei. Com ha explicat el vicepresident del Consell i cap de l’àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, el programa té per objectiu oferir serveis de cangur gratuïts per a les famílies amb infants i joves de 3 a 14 anys.

També dins l’àrea de Serveis Socials, s’han aprovat els convenis de delegació de competències i col·laboració interadministrativa amb els ajuntaments en matèria de Serveis Socials i altres programes relatius al benestar.

Passant a l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme, s’ha tirat endavant el conveni de col·laboració de les entitats territorials per a l’execució del projecte estratègic Espais Naturals de Ponent en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 i els anys 2021 i 2022.

Un altre acord que ha estat aprovat és, dins l’àrea de Règim Interior, Hisenda i Economia, el conveni de col·laboració entre la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i el Consell Comarcal en el desenvolupament d’activitats d’interès mutu, una línia que inclou descomptes en els estudis per als treballadors/es del Consell. Dins d’aquesta mateixa àrea, s’ha aprovat el compte general del 2021, amb l’informe favorable de la Comissió corresponent.