LA SEGONA EDICIÓ D’‘ESCENARIS SINGULARS’ DEL CONSELL COMARCAL S’INSTAL·LARÀ EN SIS ESPAIS PATRIMONIALS DEL SEGRIÀ DEL 13 D’AGOST AL 4 DE SETEMBRE

Cartell de la II edició d''Escenaris Singulars'

Alfés (Lauzeta), Almenar (Fresc i Cru), Benavent de Segrià (Berta Puigdemasa), Puigverd de Lleida (EnCantades), Torres de Segre (Pop Piano Quartet) i Maials (Olga Zoet) acolliran la proposta

El projecte vol posar en valor el patrimoni arquitectònic de la comarca, els artistes del territori i els productes de proximitat

Després de la bona acollida l’estiu passat del nou cicle cultural del Segrià ‘Escenaris Singulars’, el Consell Comarcal del Segrià ha programat del 13 d’agost al 4 de setembre la segona edició de la iniciativa, que comptarà amb sis actuacions musicals en diferents espais patrimonials de la comarca.

Els concerts es desenvoluparan posant en valor patrimoni arquitectònic catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local juntament amb arts escèniques d’artistes del territori, amb música de diversos estils. Aquest any, a més, a la proposta cultural s’hi afegeix la gastronomia com a forma d’expressió i identitat del territori. Així, a cada actuació, els ajuntaments oferiran un tast d’algun producte gastronòmic local o de quilòmetre zero per als assistents, entre ells, fruita dolça, fruites seques, oli d’oliva verge extra, olives, cervesa artesana, coca de recapte o coc.

La programació d’Escenaris Singulars es posarà en marxa el segon cap de setmana d’agost amb una doble actuació. El tret de sortida serà dissabte 13 d’agost a Alfés, concretament a l’església de Sant Pere, on es podrà gaudir de l’actuació de Lauzeta, un duet folk format per Núria Garcia i Joan Baró, i d’un tast d’oli, olives i figues. L’endemà, el 14 d’agost, prendrà el relleu la Casa de la Vila d’Almenar amb un tast de coc salat i dolç i la música de Fresc i Cru, un tàndem format per Pau Gairí i David Esterri, artista conegut com ‘Lo Pardal Roquer’.

El cap de setmana següent, el dia 21, serà el torn de Benavent de Segrià amb l’actuació de l’arpista Berta Puigdemasa als Trullets, acompanyada d’un tast de coca de recapte. El 28 d’agost els ‘Escenaris Singulars’ es traslladaran al Dipòsit Francesc Macià de Puigverd de Lleida per gaudir del quartet vocal femení EnCantades i d’un tast de fruita i cervesa artesana.

Les dos darreres entregues del cicle se celebraran el primer cap de setmana de setembre: el dissabte 3, a l’ermita de Carrassumada de Torres de Segre, amb un tast de fruites i les versions i arranjaments de Pop Piano Quartet; i el diumenge 4, a la Plaça Maneta de la Vila Closa de Maials, amb un tast d’oli i fruites seques i la música d’Olga Zoet, un projecte musical emergent liderat per Olga Ramon.

El projecte ‘Escenaris Singulars’ s’emmarca en el compromís del Consell Comarcal del Segrià per desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni i la diversitat cultural de la comarca, amb l’objectiu d’oferir suport a les administracions locals i als agents culturals del Segrià en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

És per aquest motiu que el cicle fusiona els espais patrimonials del Segrià, dotats de llegat arquitectònic i històric, amb arts escèniques i gastronomia local, mitjançant accions culturals que posin en valor els bens culturals d’interès local o nacional, artistes vinculats al territori i productes alimentaris de proximitat.

El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” i dels ajuntaments participants, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.