Màxima activitat cultural aquest cap de setmana amb quatre propostes de l’àrea de Cultura

Escenaris Singulars

Inauguració doble del cicle ‘Escenaris Singulars’ a Alfés i Almenar, ‘Sardanes a la Fresca’ a Alcoletge i nova parada de l’exposició itinerant del Premi d’Il·lustració, a Llardecans. 

El proper cap de setmana el Segrià bullirà d’activitat cultural amb multitud de propostes per gaudir de la comarca i de diferents expressions artístiques. D’entre les nombroses activitats programades per diferents agents culturals de la comarca destaquen quatre iniciatives organitzades per l’àrea de Cultura del Consell, que de divendres a diumenge impulsa un ampli ventall d’accions de diverses disciplines en què la cultura i la comarca seran protagonistes.

El divendres 12 d’agost a Alcoletge tindrà lloc la cinquena ballada del cicle estiuenc ‘Sardanes a la Fresca al Segrià-XVII Volta Comarcal de Sardanes’. La vetllada començarà a les 10 de la nit al Carrer Nou del municipi i estarà amenitzada amb el repertori musical de la Cobla Lo Castell, en un aplec que preveu reunir més de 150 sardanistes d’onze colles de la comarca: els Amics de les Sardanes d'Alguaire, l'Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, el Grup Sardanista Balàfia de Lleida, l'Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, l'Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, els Amics de la Sardana d'Almacelles, el Grup Sardanista 27 d'Abril de Lleida, l'Escola Sardanista de Torres de Segre, el Grup Sardanista de l'Associació 50 i més d'Alcarràs, el Grup Sardanista Ixmucané de Lleida i Dansaires del Pi d'Alpicat.

D’altra banda, el dissabte 13 d’agost a dos quarts de nou del vespre s’inaugurarà a Alfés la segona edició d’ ‘Escenaris Singulars’, un cicle que fusiona la promoció del patrimoni arquitectònic, arts escèniques d’artistes del territori i gastronomia de quilòmetre 0 i que es farà fins el 4 de setembre en sis municipis de la comarca.

El tret de sortida el farà el grup de folk Lauzeta a l’església romànica de Sant Pere. En finalitzar l’actuació, el públic podrà degustar oli d’oliva verge extra i olives d’Alfés, figues i melmelada de figues, ametlles i vi de la terra. Diumenge el cicle continuarà en un altre escenari singular catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local: la casa de la Vila d’Almenar.

En el marc d’aquest espai, a partir de les 7 del vespre el duet Fresc i Cru, format per Pau Gairí (saxo) i David Esterri (contrabaix), posarà la música en una proposta que acabarà amb el tast del tradicional coc local i coques enramades. A més, el professor d’història Jaume Fernández farà una xerrada històrica sobre La Paeria d’Almenar.

D’altra banda, a partir d’aquest cap de setmana també es podrà visitar l’exposició itinerant del 2n Premi d'Il·lustració del Segrià, que arriba a Llardecans. Fins el 31 d’agost, la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà disset peces, corresponents a les creacions guanyadores i finalistes del certamen d’il·lustració 2021, en aquesta ocasió, inspirats en el monòleg final d’El Projecte Dànau’, de la dramaturga Núria Casado. La mostra, que ja s’ha pogut veure a Corbins, Aspa, Massalcoreig, Puigverd de Lleida i Artesa de Lleida, viatjarà més endavant fins a La Granja d’Escarp i Els Alamús.

Totes les activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i compten amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels ajuntaments del Segrià.