Nova exposició fotogràfica al Consell Comarcal del Segrià: "Boira, Lleida en essència"

El vestíbul del Consell Comarcal del Segrià acull fins a finals d'abril l'exposició de fotografies "Boira, Lleida en essència" de Jaume Zamorano.

Es tracta d'una sèrie d'instantànies en blanc i negre, una dotzena, que mostren diversos espais de la ciutat de Lleida immersa en la boira i gairebé deserta. Les fotografies, gairebé difuminades per l'efecte de la boira i la imatge sense color, reflecteixen una ciutat poètica i misteriosa.

El projecte és un resum de les passejades matinals que acostuma a fer l'autor durant els mesos d'hivern per descobrir nous racons i captar el que ell anomena l'essència de la ciutat.

Zamorano és aficionat a la fotografia i autodidacte. Va començar a interessar-se pel món de la imatge amb la tècnica del closeup i la fotografia d'aproximació, i des de fa cinc anys només utilitza el blanc i negre perquè li apassiona el resultat. Assegura que la fotografia l'ha atrapat i li permet divertir-se, experimentar i relaxar-se.

La mostra, que es pot veure de 8 a 15 hores, forma part de la programació d'exposicions temporals que promou l'Àrea de Cultura del Consell per donar suport als artistes i estudiants vinculats a la fotografia, la pintura i les arts visuals al Segrià.