S’obre el termini per sol·licitar els ajuts al comerç, restauració, serveis i venda no sedentària de Lleida i el Baix Segre

En aquesta segona convocatòria es repartiran prop d’1’2 M fins el 6 de maig

A partir d’aquest divendres, 23 d’abril, i fins el 6 de maig inclòs es poden sol·licitar els ajuts en l’àmbit del comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària corresponent a la segona convocatòria de la subvenció per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la Covid-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp i Torres de Segre. Aquest dijous s'ha publicat al BOP la segona convocatòria del Consell Comarcal del Segrià per a la concessió de les subvencions, que ascendeixen a 1.181.838 milions d’euros.

La subvenció és de màxim 2.999 euros per cada persona o empresa beneficiària que al juliol de 2020 van disminuir la seva facturació en un 25% respecte el juliol de l’any anterior com a conseqüència del confinament més sever derivat de la crisi sanitària. En aquesta segona convocatòria tindran prioritat les persones i empreses que no hagin estat beneficiàries en la primera convocatòria.

Poden ser beneficiaris dels ajuts els establiments de l’àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants), activitats recreatives musicals, establiments d’allotjament turístic o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants, que hagin vist suspesa o reduïda la seva activitat com a conseqüència de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual s’adopten noves mesures especials als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, amb almenys un establiment en algun d’aquests municipis.

S’entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall, quedant exclosos expressament els fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.

L’activitat de serveis professionals assimilats al comerç al detall comprèn els següents: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions de calçat, roba i electrodomèstics, tintoreria i bugaderia, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, activitats de tatuatges i pírcings, serveis de menjar preparat i càtering, centres o clíniques veterinàries, gimnasos restauració, incloent cafeteries, bars, restaurants, restaurants bar i salons de banquets, bars musicals, restaurants musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de concerts, discoteques de joventut, karaokes, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, cafès teatre i cafès concert, hotels, pensions, càmpings i cases rurals.
S’inclouen també, com a novetat d’aquesta segona convocatòria: les agències de viatges, acupuntura, naturopatia, dietètica, fisioteràpia i massatges.
L’activitat comercial de venta no sedentària d’articles no alimentaris comprèn els següents: productes de drogueria, perfumeria i cosmètica; articles per a la higiene i neteja personal, joieria, rellotgeria, accessoris per a noves tecnologies i bijuteria. Equipament de la llar: productes tèxtils, confeccions per a la llar; catifes, electrodomèstics; parament de la llar, ferreteria, adornaments, regals; altres articles per a l’equipament de la llar no classificats en altres llocs; llavors, flors, plantes. Equipament de la persona: tota mena de peces de vestir; llenceria; merceria; peces especials; calçat, articles de pell i d’imitació; bosses de mà, i bosses de viatge i accessoris.

Les sol·licituds dels ajuts que es presentin per establiments o activitats no sedentàries situades al municipi de Lleida s’han de presentar telemàticament mitjançant un formulari que es pot descarregar a l’enllaç https://www.paeria.cat/ajutscovid juntament amb els documents acreditatius que s’hi demana. Les sol·licituds de les empreses i les activitats econòmiques situades als municipis d’Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre es poden presentar telemàticament mitjançant el tràmit “Instància genèrica” juntament amb els documents acreditatius o mitjançant cita prèvia.

El Consell Comarcal del Segrià va consensuar les bases dels ajuts amb l'Ajuntament de Lleida i els 6 municipis del Baix Segre afectats, així com les entitats i patronals Cambra de Comerç, PIMEC, FECOM i la Federació d'Hostaleria. La subvenció està finançada amb un conveni del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Més informació i tràmits aquí.