FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora d'utilitzar les vostres targetes moneder, podeu consultar les preguntes freqüents al següent enllaç:

https://www.segria.cat/arees/ensenyament/faqs-targetes-moneder-covid-19

També podeu contactar amb serveis socials al correu electrònic serveissocials@segria.cat o trucant al telèfon 973054800.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

El Consell Comarcal del Segrià demana als ajuntaments i als comerços que s'adhereixin a la campanya "Establiment segur contra la violència masclista"

El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), està impulsant la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” entre els municipis de la comarca amb l'objectiu d'identificar públicament espais segurs per a les dones víctimes de violència masclista. La iniciativa forma part de les accions que l’Institut Català de les Dones i els Mossos d’Esquadra estan fent arreu del territori per facilitar recursos i suport social a les dones que durant el confinament poden estar aïllades amb el seu agressor.

Per aquest motiu, l'ens comarcal ha enviat cartes als ajuntaments demanant que busquin la col·laboració dels comerços locals per a què s'adhereixin a la iniciativa, que consisteix en posar en llocs visibles dels establiments actius en aquests moments (farmàcies, forns de pa, supermercats i botigues d'alimentació, etc.. ) un cartell de la campanya que l'identifiqui com un lloc segur.

Els comerços poden descarregar-se els cartells del web dones.gencat.cat en català, castellà, anglès i francès, amb el missatge: “Establiment segur contra la violència masclista”. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112  #NoEstàsSola #JoActuo”.

L'objectiu és que una dona que s’acosti a un establiment i vegi el cartells de la campanya sàpiga que pot comptar amb algú, que serà escoltada, que podrà explicar la seva situació i que algú podrà trucar per ella al 900900120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, la psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.  

Una convivència permanent i forçosa i una mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista, amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis ni trobar suport de familiars, amistats o professionals.

 

D'altra banda, el Consell Comarcal recorda que compta amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Segrià (SIAD), amb el qual es pot contactar a través del correu electrònic siad@segria.cat o el telèfon 973054800.